Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Народните представители от Монтана уважиха поканата на областния управител
Областният управител се срещна с народните представители от Монтана в 41-вото народно събрание. Шестимата народни избраници – Искра Фидосова, Димитър Аврамов и д-р Пламен Цеков от ПП ГЕРБ, Янаки Стоилов от Коалиция за България, Любомир Иванов от „Синята коалиция” и Бисерка Петрова от „Ред, законност и справедливост”, уважиха поканата на Ивайло Петров за среща, на която да бъдат обсъдени предстоящите за решаване проблеми в областта и да бъдат начертани мерките за успешна съвместна работа, която според всички трябва да бъде основана на коректност и професионализъм.
Областният управител изрази надежда за сътрудничество в полза на региона, чийто интереси представлява. Според него област Монтана заслужава по-добро бъдеще, затова партийните пристрастия трябва да бъдат оставени на заден план и да се работи в името на това, хората от региона да имат по-високо качество на живот. Това може да се постигне чрез провеждането на регионална политика, която да подреди приоритетите на област Монтана, и чрез по-голяма координация между местните власти и областния управител, чието взаимодействие може да бъде подобрено, и резултатът от това да бъдат успешно реализираните проекти и идеи.
Дата: 24 август 2009 Виж още...
Областният управител пое ангажимент към земеделските производители
Областният управител Ивайло Петров организира среща с представители на съда и прокуратурата, на общините, полицията и ОД „Земеделие”, за да обсъдят мерките, които трябва да бъдат взети за решаване на проблеми, произтичащи от неспазването на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и Правилника за неговото прилагане относно създаване на масиви с цел тяхното уедряване.
Повод за състоялата се среща са големият брой жалби, подадени до областния управител, за които основната причина е проявата на самоуправство от страна на някои от земеделските производители в областта.
Дата: 19 август 2009 Виж още...
Областен управител-Автобиография
Областен управител-АвтобиографияРоден на 5 септември 1967 г. в с. Лехчево, област Монтана. Притежава магистърска степен от Стопанска академия „Д. А. Ценов” в гр. Свищов по специалност „Икономика и управление на промишлеността” и придобита квалификация икономист организатор в промишленото производство.
Професионалната кариера на Ивайло Петров започва през 1991 г. в РУ „Социално осигуряване” в град Монтана, където до 1997 г. е финансов ревизор. През 1993 г. за кратко работи като специалист по отбранително-мобилизационна подготовка в Областна администрация – Монтана.
От 1997 г. е в частния консултантски бизнес. Бил е управител на счетоводна къща.
От 2004 до 2007 г. е управител, а след това ликвидатор на общинското дружество „Слава спорт” ЕООД – гр. Монтана със сфера на дейност управление и стопанисване на общински спортни имоти.
От 2007 г. е общински съветник от ПП ГЕРБ в Общинския съвет в Монтана и член на Постоянната комисия по бюджет и финанси и на Местната комисия по чл. 8 от ЗУЖВГМЖСВ.
До момента на встъпването си в длъжност Ивайло Петров е председател на Съвета на настоятелите на сдружение „Училищно настоятелство при І ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в гр. Монтана и заместник-председател и член на Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел – Стопанска камара – Монтана.
 Като ръководител на консултантски дружества притежава мениджърски умения. Извън професионалните си ангажименти се  е изявявал като воден спасител и футболен съдия.
Семеен, с две деца.


Дата: 18 август 2009 Виж още...
Новият областен управител на Монтана встъпи в длъжност
Новият областен управител на Монтана Ивайло Петров официално встъпи  в длъжност. Той беше посрещнат от бившия губернатор Тодор Върбанов, който връчи символично ключовете  си и печата на институцията и изрази увереност, че предава администрацията в добри ръце.
Дата: 18 август 2009 Виж още...
Тодор Върбанов се срещна с кметовете на общините в областта
Областният управител Тодор Върбанов покани на чаша вино кметовете на общините в област Монтана, за да им благодари за добрата и коректна съвместна работа по време на мандата си.
Според него сътрудничеството между тях е било ползотворно и е в основата на успешно реализираните проекти в областта. Принос за полезното взаимодействие между представителите
на държавната и местната власт през годините има и загърбването на партийните пристрастия и мисълта, че се работи  в името на това, гражданите в област Монтана да имат по-голямо
самочувствие и да вярват в доброто бъдеще на своя роден край.
Дата: 11 август 2009 Виж още...