Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

МИНИСТЪРЪТ НА ФИНАНСИТЕ ПОСЕТИ МОНТАНА
Областният управител Ивайло Петров се срещна с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, който беше на посещение в Монтана по покана на народната представителка от ПП ГЕРБ Искра Фидосова.МИНИСТЪРЪТ НА ФИНАНСИТЕ ПОСЕТИ МОНТАНА
На срещата присъстваха и нейните колеги от парламентарната група на ПП ГЕРБ в 41-то народно събрание Димитър Аврамов и Иван Иванов. Те запознаха министъра с основните проблеми на областта и представиха информация за най-важните проекти, чието изпълнение в момента зависи до голяма степен от добрия диалог и комуникация между централната и местната власт. Министър Дянков увери, че нещата ще бъдат подредени приоритетно във времето, като се даде предимство на обектите от социалната сфера.
Финансист №1 на България посети Териториалната дирекция на НАП в Монтана, с чието ръководство обсъдиха предстоящите структурни промени в данъчната институция, след което бе гост на традиционната среща, посветена на Деня на диалога между законодателната и местната власт. Присъствието на министър Дянков се оказа чудесна възможност кметовете да зададат своите въпроси, свързани с финансовите проблеми на управляваните от тях общини.
Дата: 28 септември 2009 Виж още...
Областният управител организира среща във връзка с подготовката за предстоящата зима
Областният управител Ивайло Петров се срещна с кметовете на общините в област Монтана и с ръководители на териториални структури на министерства и ведомства, за да обсъдят подготовката им за работа и преодоляване на възникнали усложнения през зимния период. 
Срещата се състоя във връзка с писмо от заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи – Цветан Цветанов, в което са дадени указания за предприемане на превантивни мерки за намаляване на последствията за населението и инфраструктурата при усложнена зимна обстановка през сезон 2009–2010 година. В същото писмо са посочени задълженията на областните управители и кметовете  на общини, а наред с това за първи път в писмо от такъв тип са изредени отговорностите на териториалните структури на министерствата и ведомствата.
Дата: 24 септември 2009 Виж още...
О Б Р Ъ Щ Е Н И Е по случай Деня на независимостта на България
Уважаеми жители на област Монтана,
Щастлив съм да Ви поздравя по случай Деня на независимостта на България.
Можем да се гордеем, че в най-новата ни история обявяването на независимостта на България е второто след Съединението самостоятелно българско дело, извършено по българско решение и с български сили. Благодарение на този акт България се нарежда сред независимите европейски държави. 
Днес по-ясно осъзнаваме, че нашата национална идея е успявала тогава, когато сме намирали  воля да обединим силите си в името на България.
Нека четем внимателно мъдрите уроци на историята и да бъдем достойни продължители на националната кауза, да градим и  да развиваме българската държавност! Да си пожелаем винаги да имаме свободна, независима и демократична родина! 
Нека не забравяме, че от усилията на всички нас зависят успехът и бъдещето на България!
Честит празник!

Ивайло Петров
Областен управител на област Монтана
Дата: 21 септември 2009 Виж още...
Ясни са ресорите на заместник областните управители
Областният управител Ивайло Петров издаде заповед, с която определи ресорите и правомощията на своите заместници при осъществяване на задълженията им за подпомагане на неговата дейност.
Съгласно заповедта Димитранка Каменова ще отговаря за управлението и провеждането на държавната политика на регионално ниво в сферата на екологията, регионалното развитие, туризма, етническите въпроси, земеделието и горите и управлението и разпореждането с имоти – държавна собственост.
Другият заместник областен управител – Ивайло Алексиев, ще следи работата в областта на бедствията и авариите; образованието и културата; транспорта и съобщенията; обществения ред и сигурността; строителството, промишлеността, търговията и икономиката; социалната дейност и здравеопазването.
Заместниците ще подпомагат областния управител и при осъществяването на контрола за законосъобразност на решенията на общинските съвети на територията на област Монтана.
Дата: 16 септември 2009 Виж още...
Ивайло Петров поздрави учителите и учениците за 15 септември
Областният управител Ивайло Петров присъства на официалното откриване на учебната година в І ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и VІ ОУ „Любен Каравелов” в Монтана, където в 9 часа беше издигнат българският флаг и прозвуча химнът на Република България.
Ивайло Петров изпрати поздравителен адрес до директорите, учителите и учениците на монтанските училища за старта на новата учебна година:
"Уважаеми учители и ученици,
Щастлив съм, че като областен управител на област Монтана имам възможността  да Ви поздравя на първия учебен ден.
Желая на всички усърдие и вяра в силата на просветата!  
 Нека този ден винаги да вълнува сърцата Ви, защото всичко започва от знанието!
Продължавайте напред с дръзновение и усмивки!
Пожелавам Ви спокойни и щастливи дни, ползотворна работа, повече ентусиазъм и успехи!
На добър час!"
Дата: 15 септември 2009 Виж още...
Обръщение на областния управител на Монтана по случай 6-ти септември – Съединението на България
Обръщение на областния управител на Монтана по случай 6-ти септември – Съединението на България
Уважаеми жители на област Монтана,

Приемете моите поздравления по случай 6-ти септември – Съединението на България.
Този ден е един от най-важните в българския исторически календар и е празник за всички, които градят храма на добротата и разбирателството.
Денят на Съединението е доказателство, че само обединени можем да преследваме мечтите си за един по-добър свят, в който всеки оценява щастието да живее в свободно и здраво общество.
Вярвайки, че няма силна държава без отговорни хора, и убеден в силата на единния глас, пожелавам на всички смелост в отстояването на българската идея по пътя на европейското развитие на нашата малка, но горда България!
Честит празник!

                                                                                                          Ивайло Петров,
                                                                                                          областен управител
                                                                                                          на област Монтана
Дата: 6 септември 2009 Виж още...
Димитранка Каменова уважи изложба, посветена на Съединението на България
Заместничката на областния управител на Монтана Ивайло Петров – Димитранка Каменова, уважи изложбата на Регионалния исторически музей в Пловдив, която гостува в Монтана по повод на 6-ти септември – Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Изложбата под надслов „Съединението на България от 1885 г. в произведенията на българските художници” събра в Художествена галерия „Кирил Петров” много любители на историята изкуството.
 „Няма съмнение, че 6-ти септември е израз на достойно поведение и на вечния стремеж към обединение и разбирателство...Съединението на България е голям урок и  за нас, защото потвърждава убеждението, че България винаги е успявала, когато е била единна и когато всички са поемали отговорност за взетите решения и за действията си”.
С тези думи Димитранка Каменова се обърна към присъстващите от името на областния управител, който чрез посланието си пожелава на всички смелост в отстояването на българската идея и воля за защита на националната ни идентичност.
Дата: 4 септември 2009 Виж още...
Областният управител Ивайло Петров вече има заместници
Днес областният управител на Монтана представи на служителите в администрацията, а по-късно и на медиите в областния град, двамата си заместници в държавните дела. Димитранка Каменова и Ивайло Алексиев са назначени със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на 31 август и вече втори ден изпълняват своите задължения.
Димитранка Каменова има висше икономическо образование. Преди да поеме отговорностите на заместник областен управител е била директорка на „Уникредит Булбанк” в град Берковица и общинска съветничка в Общински съвет –  Берковица.
Ивайло Алексиев е от град Лом. Има висше икономическо и юридическо образование. До момента на встъпването си в длъжност като заместник на Ивайло Петров е директор на Дома за стари хора в с. Добри дол.
Дата: 2 септември 2009 Виж още...