Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Министърът на регионалното развитие и благоустройството се срещна с кметовете на общините в област Монтана
„Реализацията на пътя Монтана–Лом е доказателство за това, че когато всички представители на властта обединят усилията си, резултатът винаги е положителен”. С тези думи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев се обърна към кметовете на общините в областта на състоялата се при областния управител Ивайло Петров среща. Той заяви, че основната причина ЕС да обърне сериозно внимание на проекта, е убедеността, че всички действат в името на една цел – модернизирането на пътя.
Според Росен Плевнелиев досега на Северозападния район е гледано като на краен за България, а намеренията са това отношение да бъде променено и той да бъде приеман като централен за Европа. Министърът призова кметовете всички да работят заедно, съзнавайки, че европейските правила са и наши правила. Той заяви, че има амбицията да работи като министър на 264-те български общини, а местните управници да се чувстват задължени да създават полезни проекти и да помнят винаги, че са избрани от хората, в името на които трябва да влагат своите усилия. Само така ще бъде спазено обещанието и ще бъде изпълнено условието средствата за проектите да стигат до обикновените хора.
Министър Плевнелиев убеди кметовете, че по т.нар. Дунавска стратегия общините ще бъдат тези, които ще определят правилата.
„Приемам себе си не като министър политик, а като министър експерт и моето желание е да помагам, затова в бъдеще ще се виждаме често във връзка с тази стратегия, за да направим полезни неща за област Монтана”, заяви министърът.
Дата: 22 декември 2009 Виж още...
Министър-председателят Бойко Борисов откри рехабилитирания път Монтана–Лом
Днес министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев откриха модернизирания път Монтана–Лом. 
На церемонията присъстваха народните представители Искра Фидосова, Димитър Аврамов, д-р Пламен Цеков, Николай Коцев, областните управители на Монтана и Враца Ивайло Петров и Пепа Владимирова, кметовете на общините от област Монтана, представители на възложителя на проекта – агенция „Пътна инфраструктура”, на консултанта – консорциум „АДО” АД – „Градиакт консулт” ООД,  на фирмата изпълнител „Пътстрой – 92” АД и др. Освен тях събитието беше уважено и от ръководители на различни ведомства на територията на областта и страната.
Дата: 21 декември 2009 Виж още...
Областният управител издаде заповед във връзка с усложнената зимна обстановка
Днес се проведе заседание на Областния щаб за координация при усложнена зимна обстановка. В резултат на взетите на него решения областният управител Ивайло Петров издаде заповед във връзка с очакваните снеговалежи на 19 и 20 декември.
Заповедта задължава кметовете на общини и ръководителите на институции да предприемат мерки за действия, както следва:
· да се засили контролът върху дейността на пътноподдържащите фирми за почистване и опесъчаване на пътищата от републиканската и общинската пътна мрежа
· да не се допуска движение на автомобили, неподготвени за движение при зимни условия
· да се организира разузнаване по пътищата и оказване на помощ на закъсали автомобили и бедстващи граждани
· да се актуализира информацията за болните на хемодиализа, бременните и родилките с цел да се осигури транспортирането им при необходимост до болнично заведение
· да се създаде необходимата организация и да се засилят дежурствата  по поддържане на електропреносната и ВиК мрежата
· да се организира периодично информиране на населението за обстановката и правилата за поведение и действия
Заповедта е сведена до знанието на съответните длъжностни лица, а контролът по нейното изпълнение е възложен на заместник областния управител Ивайло Алексиев.

Дата: 18 декември 2009 Виж още...
Министърът на финансите откри ремонтираното детско отделение в болницата в Монтана
Министърът на финансите Симеон Дянков посети Монтана за втори път от встъпването си в длъжност. Той бе в областния град, за да открие  ремонтираното детско отделение в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев”. По време на предишното си посещение финансовият министър заяви пълната си подкрепа за ремонта на отделението в болницата и спази обещанието си той да приключи през първата половина на месец декември.
Част от програмата на министър Дянков беше срещата с представители на бизнеса в Монтана, чийто домакин бе областният управител Ивайло Петров. На нея присъстваха и народните представители от ПП ГЕРБ Искра Фидосова и Димитър Аврамов.
Дата: 15 декември 2009 Виж още...
Областният управител направи обръщение по повод на Международния ден на хората с увреждания
Заместник областният управител на Монтана Ивайло Алексиев присъства на тържествената среща, организирана по повод на 3 декември – Международния ден на хората с увреждания, която се проведе днес в ресторант „Житомир” в областния град. Срещата беше посветена и на 20-годишния юбилей от създаването на Съюза на инвалидите в България.
Ивайло Алексиев връчи обръщение от името на областния управител на област Монтана – Ивайло Петров, в което той ги поздравява по случай деня, определен за техен празник.
„Този ден е една възможност да обменим полезни мисли и идеи, да обсъдим инициативи за ефективна промяна в условията Ви на живот.
Искам да Ви уверя, че като областен управител винаги ще бъда Ваш партньор в стремежа Ви за разрешаване на проблемите, които стоят пред Вас.
Поздравявам Ви за това, че намирате сили и енергия да се борите за създаването на предпоставки за водене на пълноценен и независим живот, за да се чувствате като част от обществото, а стремежът към взаимно уважение, доверие и прозрачност в работата Ви, както и съобразяването с традициите и нормите, манталитета и културата на хората, са гарант за добри резултати. Пожелавам на всички спокойствие, търпение и мъдрост! Вярвам, че любовта Ви към живота и вярата в доброто служат за пример на цялото ни общество!”, се казва в обръщението на областния управител.
Дата: 3 декември 2009 Виж още...