Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Комисията по заетостта одобри регионални програми за заетост, за разкриване на 333 работни места за област Монтана
Комисията по заетостта одобри регионални програми за заетост,  за разкриване на 333 работни места за област Монтана
На 29.09.2011 г., в заседателната зала на Областна администрация – Монтана, се проведе четвъртото за тази година заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие на област Монтана.
Дата: 30 септември 2011 Виж още...
На 01.10.2011 г. ще се извърши тест на сиренната система
Областна администрация – Монтана уведомява жителите и пребиваващите на територията на гр. Монтана, че на 01 октомври 2011 г. (събота) от 13.00 часа с участието на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” – Монтана ще се проведе тест на системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението с продължение до 12 минути,  в изпълнение на чл. 28, ал. 1 от Наредбата за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия.
Ще бъде задействана сиренната система с излъчване на гласова информация на живо за обучение на населението за разпознаване на националните сигнали за тревога и за край на тревогата.


Дата: 26 септември 2011 Виж още...
22-РИ СЕПТЕМВРИ – ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА
Уважаеми жители на област Монтана,
Поздравявам ви с Деня на Независимостта на Република България – 22 септември!
На този ден преди 103 години страната ни, една от най-старите в Европа, обявява своята независимост.
Днес този държавнически акт още по-ярко изпъква в нашата история. Независимостта на България, това историческо дело, ни кара с ентусиазиран устрем да съхраняваме изконните български добродетели и националната си идентичност.
Нека в този ден отдадем заслужена почит на онези, които през 1908 година ни дадоха пример за единство в съдбовни за нацията ни моменти.
Да бъдем обединени и днес, когато утвърждаваме мястото на страната ни в  семейството на европейските народи.
Нека заедно намерим вдъхновение в тези славни събития и да продължим да се грижим за достойнството и бъдещето на една горда и обединена България!  

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ИВАЙЛО ПЕТРОВ
oбластен управител на област Монтана


Дата: 21 септември 2011 Виж още...
Прессъобщение
На 22.09.2011 г. от 10.30 часа oбластният управител на област Монтана г-н Ивайло Петров ще поднесе цветя на Паметника на Незнайния воин  в гр. Монтана по случай деня на Независимостта на Република България.


Дата: 21 септември 2011 Виж още...
Стартира рехабилитацията на Петроханския проход
Стартира рехабилитацията на Петроханския проход
Днес, 20 септември 2011 г., стартира един от най-големите обекти по проект от проект Транзитни пътища V.В ЛОТ 18 се включва и рехабилитацията на Петроханския проход. Общата дължина на обекта е 54.274 км. 5 участъка от 2 важни второкласни пътя ІІ-13 и ІІ-81 от републиканската мрежа ще бъдат ремонтирани. Ще бъде изграден и изцяло нов обход на гр. Берковица.


Дата: 20 септември 2011 Виж още...
Образователен концерт под мотото „Да запазим децата на пътя”
 Образователен концерт под мотото „Да запазим децата на пътя”
На 15 Септември 2011 г. от 17:00 часа на пл. „Жеравица”  под егидата на oбластния управител на област Монтана – г-н Ивайло Петров  се проведе образователен концерт „Детска усмивка” под мотото „Да запазим живота на децата на пътя”.


Дата: 17 септември 2011 Виж още...
Честит Първи учебен ден
Честит Първи учебен ден,
Скъпи ученици, учители и родители!

Българското училище е един от най-светлите символи на национална идентичност. Векове наред знанието е ценност за българския народ и затова е така силна почитта пред всички, които дават своя принос за развитието и съхранението на най-светлите символи – образование, наука, духовност. А времето, в което живеем, ни повелява повече от всякога да съхраним българското, защото само така ще съумеем да бъдем добри европейци.
На вас, скъпи ученици, в този празничен ден – 15 септември, искам да пожелая да овладявате знанията със самочувствие, осъзнали своя потенциал и възможности. Желая ви повече ентусиазъм и творческа енергия, с които да преоткривате нови знания и умения през новата учебна година, както и едно добро партньорство и разбирателство с вашите учители, което да ви води напред.
На най-малките – първокласниците, тези, които първи път ще прекрачат прага на училището, искам да кажа: Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, за да ви поведат по пътя на мъдростта и знанието.
На вас, родители, пожелавам да бъдете по-близо до децата си, да ги подкрепяте и подготвяте заедно с техните учители за успешното им израстване и хармонично развитие.
Всяка нова учебна година е трудна, но именно преодоляване на препятствията прави постиженията ни по-скъпи.
Нека 15-ти септември остане най-вълнуващият ден за вас, защото всичко започва от знанието.
На добър час!

Ивайло Петров
oбластен управител на област Монтана


Дата: 14 септември 2011 Виж още...
ОБРАЗОВАТЕЛЕН КОНЦЕРТ „ДЕТСКА УСМИВКА”
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Уведомявам Ви, че на 15 Септември 2011 г. от 17:00 часа, на пл. „Жеравица”, до паметника на Септемврийското въстание, под егидата на Областния управител на област Монтана – г-н Ивайло Петров, ще се проведе
ОБРАЗОВАТЕЛЕН КОНЦЕРТ „ДЕТСКА УСМИВКА”, ПОД МОТОТО
„ДА ЗАПАЗИМ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НА ПЪТЯ”
Участници в събитието ще са Христо Чешмеджиев – актьор от Народен театър „Иван Вазов”, Росалин Наков – композитор и продуцент на песните и концерта и актьорите Боряна Йорданова и Ясен Зердев – финалист от „Мюзик Айдъл”.
При лоши метеорологични условия, мероприятието ще се поведе в залата на Драматичен театър – Монтана.
ДА СПОДЕЛИМ ПРАЗНИКА ЗАЕДНО
ОБРАЗОВАТЕЛЕН КОНЦЕРТ „ДЕТСКА УСМИВКА”ОБРАЗОВАТЕЛЕН КОНЦЕРТ „ДЕТСКА УСМИВКА”


Дата: 13 септември 2011 Виж още...
ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА В ОБЛАСТ МОНТАНА
На 02.09.2011 г. се проведе заседание на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията в област Монтана.

Дата: 9 септември 2011 Виж още...
поздравление по случай 6-ти септември
Уважаеми жители на област Монтана,
Приемете моите поздравления по случай 126-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. 6-ти септември е празник, който сбъдна и увенча надеждите на поколения българи, отдали силите, младостта и живота си в многовековната борба за свободата и единството на нашия народ. На този тържествен за нас ден, нека си пожелаем да бъдем здрави и единни, защото съединението прави силата!
Честит празник!

Ивайло Петров
oбластен управител на област Монтана

Дата: 5 септември 2011 Виж още...