Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Поздравителен адрес
Поздравителен адрес
Уважаеми съграждани,
Приемете моите най-сърдечни пожелания по случай настъпването на Коледните и Новогодишни празници. Нека Новата 2012 година влезе във Вашите домове с много късмет, лично и семейно щастие, мир и любов!
Дарявайте обич на децата си, защото те са нашето най-голямо щастие, нашето бъдеще!
В Коледната свята нощ отворете сърцата си за надежда, доброта и толерантност!


Честита Коледа!
Спорна и щастлива Нова година!
 

Ивайло Петров
oбластен управител на област Монтана

 
Дата: 23 декември 2011 Виж още...
В навечерието на Коледа областният управител посрещна коледари и деца от „Комплекс за социални услуги” гр. Монтана
В навечерието на Коледа областният управител посрещна коледари и деца от „Комплекс за социални услуги” гр. МонтанаКоледари от Трето и Четвърто Основно училище гр. Монтана гостуваха в сградата на Областна администрация , където в ролята на добър стопанин бе областния управител Ивайло Петров.
 
 
 
 
 
 
Дата: 23 декември 2011 Виж още...
Обществено обсъждане, относно изработване на Задание за обхвата и съдържанието на ОВОС за „Изграждане на газопровод Южен поток” се проведе в Областна администрация Монтана
На 22.12.2011 г. в заседателната зала на Областна администрация Монтана се проведоха консултации, относно изработване на Задание за обхвата и съдържанието на ОВОС за „Изграждане на газопровод Южен поток”, между компания „Южен Поток България” АД, Областният управител на област Монтана г-н Ивайло Петров, представители на общините, заинтересовани ведомства и граждани, на основание чл. 95, ал. 3 от Закона за опазване на околната среда и чл. 9 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда и във връзка с писмо изх. №ОВОС-1144/06.10.2011 г. на МОСВ.
 
Дата: 23 декември 2011 Виж още...
ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА В ОБЛАСТ МОНТАНА
На 19.12.2011 г. се проведе последното за годината заседание на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията /ООСППК/ в област Монтана.
 
 
Дата: 22 декември 2011 Виж още...
С Ъ О Б Щ Е Н И Е
Компания „Южен Поток България” АД и Областният управител на област Монтана на основание чл. 95, ал. 3 от Закона за опазване на околната среда и чл. 9 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда и във връзка с писмо изх. №ОВОС-1144/06.10.2011 г. на МОСВ, организират консултации на 22.12.2011 г. от 13,00 ч. в голямата зала на областна администрация Монтана, относно обсъждане на проект на Задание за обхвата и съдържанието на ОВОС за цялостното инвестиционно намерение на възложителя за „Изграждане на газопровод Южен поток” на територията на Република България” с кметовете на общините Брусарци, Вълчедръм, Медковец и Якимово, и местната общественост
 
 
Дата: 21 декември 2011 Виж още...
Редовно заседание на Консултативен съвет по опазване на горите, рибата и дивеча
Редовно заседание на Консултативен съвет по опазване на горите, рибата и дивеча
 
На 13 декември от 10.00 часа в  заседателната зала на Областна администрация – Монтана се проведе редовно заседание на Консултативен съвет по опазване на горите, рибата и дивеча в област Монтана.
 
 
 
 
Дата: 14 декември 2011 Виж още...
Поздравителен адрес

Уважаеми ветеринарни специалисти,
На днешния ден – 14 декември преди 114 години деветото Обикновено Народно събрание приема Закон за ветеринарната – санитарна полиция. От тогава този ден официално е обявен за Професионален празник на ветеринарните специалисти в България.
Ветеринарната професия е една от най-старите хуманни професии. Тя е гарант както за здравето на животните, така  и за живота и здравето на хората. Ветеринарните лекари са хора, които с душа и сърце, с  голям професионализъм и всеотдайност упражняват тази високохуманна професия.
Пожелавам на всички ветеринарни специалисти от област  Монтана здраве, лично щастие, енергия и сили, с които да продължат да доказват авторитета и традициите на българската ветеринарна наука и практика.
           

Честит празник!


Ивайло Петров
oбластен управител на oбласт Монтана

 
Дата: 14 декември 2011 Виж още...
Приемен ден на областния управител в село Портитовци
 На 15.12.2011г. от 13.30 часа в читалището на село Портитовци областния управител г-н Ивайло Петров и директора на регионална дирекция „Социално подпомагане” г-н Георги Цеков ще се срещнат с жителите на селото.
 
 
Дата: 14 декември 2011 Виж още...
Регионален съвет за развитие на Северозападен район проведе редовното си заседание
Регионален съвет за развитие на Северозападен район проведе редовното си заседание
На 08.12.2011г. в Конферентния център на Областна администрация Видин се проведе съвместно заседание на Регионалния координационен комитет към Регионалния съвет за развитие на Северозападен район. Участие взеха представители на министерства, областните управители на Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч както и кметовете на общини от петте области, представители на национално представените организации и синдикати.
 
 
 
Дата: 14 декември 2011 Виж още...
На 14 Декември 2011 г.тестваме сирените за ранно предупреждение и оповестяване на населението за бедствия
На 14 декември точно в 13 часа в Монтана ще се проведе тест на системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението за бедствия, чрез задействане на крайните акустични устройства – сирени, със сигнали, определени в чл.18 и чл. 19 от Наредбата за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия.
 
Дата: 8 декември 2011 Виж още...
Проведено заседание на Областния съвет за развитие на област Монтана
Проведено заседание на Областния съвет за развитие на област МонтанаНа заседание на Областния съвет за развитие на областта, проведено на 6 декември 2011 г., присъстващите гласуваха и приеха с пълно мнозинство следните решения:
 
 
 
 
Дата: 7 декември 2011 Виж още...
Областна администрация Монтана с нова и модерна фасада
Областна администрация Монтана с нова и модерна фасада
На 5 декември министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, заедно с народния представител от ПП ГЕРБ г-жа Искра Фидосова, областният управител на област Монтана г-н Ивайло Петров и представителя на фирма Градеж” ООД – София г-жа Ивалина Иванова, прерязаха лентата на обновената сграда на Областна администрация Монтана. 
Видинският митрополит Дометиан отслужи тържествена молитва с която благослови всички институции, които се помещават в сградата на Областната администрация и подари на губернатора икона с лика на св. Николай Чудотворец.
 
 
 
Дата: 7 декември 2011 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Уважаеми съграждани,
На днешния ден – 6 декември, източноправославните християни честваме Денят на Свети Николай Мириклийски Чудотворец. Днес своят празник отбелязват всички, които носят произволни на Николай имена, а също така и моряците, рибарите и банкерите.
Искам да пожелая на всички именници много здраве, любов и разбирателство в семействата!
На банкерите от всички офиси на финансови институции от област Монтана пожелавам професионализъм, находчивост и перспективно мислене, защото всички ние знаем, че именно от тяхната работа зависи общият ни успех!
Нека Свети Николай закриля всички, които приемат този ден за личен празник и да донесе повече оптимизъм и вяра между  нас!

Ивайло Петров,
областен управител на област Монтана
 
Дата: 6 декември 2011 Виж още...
ОТКРИВАНЕ
ОТКРИВАНЕ
 
На 5 декември 2011 г. от 12 часа, ще се състои тържествена церемония по случай откриването на обновената и ремонтирана сграда на Областна администрация Монтана.
 
 
 
 
 
Дата: 2 декември 2011 Виж още...
Предстои провеждането на информационна кампания по Втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България - Сърбия
На 06.12.2011 година  от 10 часа в голяма зала на Младежки дом в Монтана ще се проведе информационен ден.  Кампанията ще има за цел да представи основните цели и задачи на Втората покана за набиране на проектни предложения, както и общите правила за кандидатстване по програмата. Информационните дни са отворени за представители на организации от трансграничния регион, които се интересуват от кандидатстване със съвместен проект .За повече информация за програмата, моля посетете следния линк: http://www.ipacbc-bgrs.eu/bul/news/view/73.
 
Дата: 2 декември 2011 Виж още...