Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване








КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА



Banner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

„ЗАЩИТА 2012”
„ЗАЩИТА 2012”
На 29 и 30 юни 2012 г. на основание Закона за защита при бедствия и план, утвърден от заместник-министър председателя и министър на вътрешните работи на Република България, се провежда национално пълно мащабно учение „ЗАЩИТА 2012” на тема „Действие на единната спасителна система при бедствия, в следствие на висока вълна по река Дунав и инциденти по нарушаване на обществения ред”.
През първия ден от учението (29 юни) се проведе щабна тренировка, а през втория (30 юни) предстои да се проведе и практическа част на силите и средствата от единната спасителна система.


Дата: 29 юни 2012 Виж още...
„Фондация за прозрачни регламенти” връчи за четвърта поредна година годишни награди и призове за прозрачност на областните и общинските администрации
„Фондация за прозрачни регламенти” връчи за четвърта поредна година годишни награди и призове за прозрачност на областните и общинските администрацииНа 26 юни 2012 г. на тържествена церемония в Метрополитън Хотел София, „Фондация за прозрачни регламенти” връчи за четвърта поредна година своя приз за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации. В тазгодишната класация за първи път участие взе и областна администрация Монтана, която бе отличена на четвърто място в категория „Най-прозрачна областна администрация”, след областите Търговище, София област и Варна.

Дата: 28 юни 2012 Виж още...
Чипровските килими влизат в Националната листа на нематериалното културно наследство по Националната система "Живи човешки съкровища – България 2012”
Чипровските килими влизат в Националната листа на нематериалното културно наследство по Националната система "Живи човешки съкровища – България 2012”Проектът „Чипровски килими” кандидатурата от НЧ ”Петър Богдан 1909” гр. Чипровци, която представи област Монтана на национално ниво се нареди сред новите 5 кандидатури, вписани в Националната представителна листа на нематериалното културно наследство по Националната система „Живи човешки съкровища – България 2012”.
Областният управител на област Монтана  Ивайло Петров, зам.- областният управител Нина Петкова и секретарят на НЧ „Петър Богдан 1909” гр. Чипровци Христинка Тодорова лично присъстваха на официалната церемония по обявяване на победителите, която се състоя на 26 юни 2012 г. в Министерството на културата. Заместник- министърът на културата Митко Тодоров, връчи грамоти на Министерството на културата за принос в развитието и популяризирането на традиционната култура и във връзка с вписването им в Националната представителна листа на елементите на нематериалното културно наследство на представителите на одобрените кандидатури.


Дата: 27 юни 2012 Виж още...
Първа копка по изграждане на рехабилитация на пътища от областите Монтана и Плевен, финансирани по ОП „Регионално развитие”
Първа копка по изграждане на рехабилитация на пътища от областите Монтана и Плевен, финансирани по ОП „Регионално развитие”На 2 юли от 10.30 часа ще се състои церемония по извършване на първа копка, с която ще стартира и проектът за рехабилитация на път III-112 Добри дол – Монтана от област Монтана и път II-13 Кнежа – Искър от област Плевен, които са включени в лот 1 на Оперативна програма „Регионално развитие”, финансирана от Европейския фонд за регионално развитие и средства от националния бюджет.
На събитието се очаква да присъстват народените представители от ПП ГЕРБ, г-жа Искра Фидосова, г-н Златко Тодоров и г-н Димитър Аврамов, областните управители на Монтана и Плевен – г-н Ивайло Петров и г-н Иван Новкиришки, началника на отдел „Координация по изпълнение на договори, финансирани по ОПРР в Агенция „Пътна инфраструктура”, както и кметове на населени места от двете области.

Дата: 27 юни 2012 Виж още...
Пръскане срещу комари в област Монтана
Пръскане срещу комари в област МонтанаВ началото на месец юли в област Монтана ще стартира извършването на втора имагицидна и ларвицидна дезинсекция срещу комари, която ще протече по следния график: на 2 или 3 юли – в община Лом, на 3 или 4 юли в община Вълчедръм, като самият процес по пръскане ще се извърши според метеорологичната обстановка в населените места.
С официално писмо за предстоящата дезинсекция са уведомени областните управители на Враца и Видин, както и кметовете на граничещите с крайдунавските общини на област Монтана – община Козлодуй (от област Враца) и общините Димово и Ружинци (от област Видин).

Дата: 27 юни 2012 Виж още...
26 юни – Международен ден за борба с наркотиците
26 юни – Международен ден за борба с наркотицитеУважаеми съграждани,
Днес, 26 юни отбелязваме Международния ден за борба с наркоманиите. Наркотиците са едно от най-големите предизвикателства на човечеството. Тревожен е фактът, че този бич на нашето време все по-осезаемо присъства навсякъде около нас и никой, независимо от социалния си статус, образование, религиозна принадлежност не е предпазен от изкушаващия сблъсък с тях. Броят на консуматорите на дрога непрекъснато нараства и което е най-страшното все повече млади хора се пристрастяват към наркотичните вещества.
Като родители, отговорни за бъдещето на нашите деца, трябва да намерим верния и правилен начин да обясним на подрастващото поколение за опасностите от употребата на наркотици, за да ги предпазим и да им покажем, че животът, светът е много по-хубав, по-истински без дрога.
Борбата с наркотиците е наша борба и ние трябва направим и невъзможното в името на децата си.

Ивайло Петров
областен управител на област Монтана 

Дата: 26 юни 2012 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УВАЖИ ФОЛКЛОРНИЯ ПРАЗНИК В СЕЛО ЗАМФИРОВО
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УВАЖИ ФОЛКЛОРНИЯ ПРАЗНИК В СЕЛО ЗАМФИРОВОЗа пореден път в село Замфирово, община Берковица се проведе фолклорният празник „Гушански сбор по Спасовден”, организиран от кметство Замфирово,  Народно читалище „Развитие – 1928” и със съдействието на община Берковица. Сред официалните гости бяха народният представител Златко Тодоров, областният управител Ивайло Петров, зам.-областният управител Нина Петкова, зам. кметът на община Берковица Радослав Найденов, председателят на общински съвет Берковица Петър Якимов, кметът на село Замфирово Рангел Ангелов, общински съветници.

Дата: 25 юни 2012 Виж още...
В МОНТАНА ОБСЪЖДАХА ПРОЕКТА ЗА НОВИЯ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЗАКОН
В МОНТАНА ОБСЪЖДАХА ПРОЕКТА ЗА НОВИЯ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЗАКОННа 22 юни 2012 г. в Монтана се проведе работна среща  по инициатива на народния представител Златко Тодоров, който е член на парламентарната комисия по образование и със съдействието на областния управител на област Монтана Ивайло Петров. Срещата бе открита от зам.-областния управител Нина Петкова. Над 120  експерти, директори и учители на училища и детски градини в област Монтана участваха в дискусията във връзка с обсъждане текста на разработения от Министерство на образованието, младежта и науката проект за нов Закон за предучилищното и училищно възпитание. В разговора се включиха народният представител Димитър Аврамов,  Катя Чалъкова – депутат от Хасковския избирателен район – член на комисията по образование, Стела Мицова от Министерство на образованието и Татяна Петрова, началник на регионалния инспекторат в Монтана.
 
Дата: 25 юни 2012 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСУважаеми колеги от държавната администрация,
Приемете моите най-искрени поздравления по повод 23 юни – Денят на държавния служител. Днешният празник е повод всички вие, които сте лицето на държавната администрация, да получите признание и уважение за вашата отговорна дейност. На вас и вашите семейства желая здраве, много радостни мигове и благоденствие. Работете все така с мисъл и в услуга на хората, защото по този начин печелите доверието на българското общество.
Нека празничният ден бъде повод за заслужена гордост!
Честит празник!

С уважение:
Ивайло Петров
областен управител на област Монтана

Дата: 23 юни 2012 Виж още...
ОБЯВА
На основание чл. 44, ал. 1  от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост и Заповед № ДС-16-4/20.06.2012 г. на областния управител на област Монтана  се обявява търг с тайно наддаване за отдаване под наем на самостоятелен обект с идентификатор 03928.512.86.1.19 по кадастралната карта на град Берковица със застроена площ 58,90 кв.м, с предназначение за търговска дейност за срок от три години.
Търгът ще се проведе на 30.07.2012 г. от 10,00 часа в учебната зала на втория етаж /стая №212 л/ на Областна администрация, Монтана, пл. „Жеравица” №1 при начална  тръжна месечна цена 209 лв. без ДДС. Тръжни документи на цена 50 лв. без ДДС се закупуват до 17,00 часа на 20.07.2012 г. /включително/.  Сумата следва да бъде внесена по банкова сметка на областния управител   №BG26STSA93003101051501, BIC: STSABGSF при банка ДСК.
Депозит за участие в търга в размер на 200 лв. се внася по сметка на областен управител на област Монтана до 27.07.2012 г. Депозитът на сключилия договор за наем се задържа от наемодателя до прекратяването на договора, като гаранция за заплащане на наема. Крайният срок за подаване на документи за участие в търга е 14,00 часа на 27.07.2012 г. в стая 309 на Областна администрация. В търга могат да участват лица регистрирани по Търговския закон.
 
                                За информация: 096/ 399128
                            Лице за контакти: Мариела Богданова


Дата: 22 юни 2012 Виж още...
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ГОСТУВА НА ЦЕНТЪРА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП В СЕЛО ГАВРИЛ ГЕНОВО
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ГОСТУВА НА ЦЕНТЪРА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП В СЕЛО ГАВРИЛ ГЕНОВОЗаместник областният управител Нина Петкова посети Центъра за настаняване от семеен тип – с. Гаврил Геново. Поводът за гостуването бе рождения ден на малката Искра, едно от децата настанено в социалното заведение. Госпожа Петкова подари скромен подарък на рожденничката, а останалите деца зарадва с надуваем басейн.
Малчуганите, видимо развълнувани от подаръка, благодариха на г-жа Петкова, като поздравиха нея и малката рожденничка с песни и стихчета, които развълнуваха всички присъстващи.

Дата: 21 юни 2012 Виж още...
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
Народните представители г-жа Искра Фидосова, г-н Златко Тодоров, г-н Димитър Аврамов, както и народни представители, членове на Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта, организират работна среща на 22 юни /петък/ 2012 г., от 14.00 часа в ресторант „Монтанезиум” – Монтана. Целта на срещата е обсъждане текста на разработения от Министерството на образованието, младежта и науката проект на изцяло нов Закон за предучилищното и училищно образование. В дискусията ще участват представители на институции и лица от област Монтана, пряко ангажирани с образователната дейност.

Дата: 21 юни 2012 Виж още...
Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.
Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.Ден на отворените врати, 19 юни 2012г.



























































































Дата: 21 юни 2012 Виж още...
Над 40 гимназисти гостуваха на областния управител в Деня на отворените врати
Над 40 гимназисти гостуваха на областния управител в Деня на отворените вратиНад 40 младежи и ученици, представители на малцинствата от област Монтана бяха гости на областния управител Ивайло Петров по повод инициативата „Ден на отворените врати 2012 г.”, която се проведе на 19 юни в сградата на Областната администрация.
Присъстващите имаха възможност да се запознаят с работата на държавната институция и да научат по какъв повод могат да се обръщат за съдействие към областния управител. Учениците получиха информация за легитимните университети на територията на Република България, както и информация за стипендиантски програми, насочени към студенти от ромски произход.

Дата: 19 юни 2012 Виж още...
ЗАПОЧВА ПРЪСКАНЕТО СРЕЩУ КОМАРИ В КРАЙДУНАВСКИТЕ ОБЩИНИ
ЗАПОЧВА ПРЪСКАНЕТО СРЕЩУ КОМАРИ В КРАЙДУНАВСКИТЕ ОБЩИНИНа 18 и 19 юни 2012 г.  от 21.00 часа стартира извършването на надземна имагицидна и ларвицидна дезинсекция срещу комари на територията на крайдунавските общини Лом и Вълчедръм, стана ясно на проведената днес работна среща в Областна администрация – Монтана. Срещата бе ръководена от областния управител г-н Ивайло Петров на която присъстваха зам.-областният управител г-жа Нина Петкова, представители на РЗИ – Монтана, РИОСВ – Монтана, Областна дирекция „Безопасност на храните” – Монтана, отдел „Растителна защита” към областна дирекция „Безопасност на храните” – Монтана, Областна дирекция „Земеделие” – Монтана, хидрометеорологична обсерватория - Монтана и общините Лом и Вълчедръм.

Дата: 18 юни 2012 Виж още...